Top osem štýlov šiat každá žena by mala mať vo svojom šatníku

Moody Moda

Zverejnené dňa 18 květen 2021

Top osem štýlov šiat každá žena by mala mať vo svojom šatníku

Zda sa, že v poslednej dobe, a obzvlášť v tejdo komplikovanej dobe pandémie Covid-19, väčšina žien si volí nohavice, či legíny, alebo rifle ako svoje každodenné oblečenie. Avšak, šaty sú kúskom, ktorý majú stále špeciálne miesto nie len v skrini, ale aj v našich srdciach a zostávajú nevyhnutnou súčasťou nášho šatníka. 

Nie je nič, čo by zvýšilo sebadôveru viac, ako keď si žena oblečie pekné šaty, ktoré správne sedia na postavu, zvýraznia to čo majú a rafinovane zakryjú tie mierne nedostatky (veď nikto nie je dokonalý  😉 ). Keď si takéto šaty žena oblečie, hneď sa cíti lepšie, sebavedomejšie a jej krok získa ten správny šmrnc.

Ale povedzme si to na rovinu - niekedy je ťažké určiť, ktoré šaty sa skutočne oplatí kúpiť a mať v svojom šatníku a ktoré kúsky si možno stačí vypožičať na tú dôležitú raz-za-rok-príležitosť.

V dnešnom blogu vám predstavíme práve týchto osem (8) najuniverzálnejších štýlov šiat, ktoré by mala vlastniť každá žena!

OSEM ŠTÝLOV ŠIAT, KTORÉ BY MALA VLASTNIŤ KAŽDÁ ŽENA

1. Maxi šaty

Maxi šaty sú v dnešnej dobe veľmi populárne a to z dobrého dôvodu. Tieto šaty su typické svojím vzhľadom a dĺžkou po zem. Sú super pohodlné, štýlové a lichotivé. Sú tiež mimoriadne všestranné a dajú sa nenútene nosiť na návštevu do obchodu s potravinami alebo aj na večernú party, oslavu či večierok.

 

kvetovane dlhe maxi saty

 

2. Šaty A-Line alebo šaty Á-čkového strihu

Či už chcete zvýrazniť vršok tela alebo alebo zakryť boky, tento lichotivý štýl šiat, ktorý je vačšinou obtiahnutý okolo pása a rozširuje sa v dolnej línii, zaručene pristane každému typu postavy. A to je už čo povedať! Preto si myslíme, že tento štýl Á-čkových šiat nikdy nevyjde z módy.

 

VIKI - MIDI staroružové hladké šaty

 

3. Koktejlové šaty

Koktejlové šaty šaty nájdete v rôznych štýloch od elegantných, formálnejšich cez obľúbené malé čierne šaty po sexy atraktívne šaty. Tieto šaty slúžia predovšetkým na jeden účel - aby ste sa cítili v nich jedinečne. Koktejlové šaty sú ideálne na každú polo-formálnu príležitosť a ich krátka dĺžka ich robí ideálnymi na tanec.

Tieto spoľahlivé spoločenské šaty by ste určite mali mať poruke, keď idete von večer do mesta alebo aj na formálnejšie stretnutie.

 

 

4. Púzdové šaty

Puzdrové šaty sú dokonalým kúskom pre pracujúce ženy. Sú väčšinou jednoduché, elegantné konzervatívne. Pekne sledujú krivky bokov, pásu a poprsia, tým pôsobia veľmi žensky no zároveň pohodlne. Ďalším bonusom týchto šiat je, že sa dajú bezproblémovo použiť či už ako šaty na deň alebo na večer. V týchto šatách nemáte problém prejsť z obchodných stretnutí počas dňa na večerné stretnutie s priateľmi.

Už sme spomínali, že Kate Middleton miluje nosiť puzdrové šaty a boli obľúbené už v starovekom Egypte. (Niekedy si o nich povieme viac.)

 

Červené spoločenské púzdrové krátke šaty s volánom

 

5. Krajkové šaty

Krajka alebo čipka sa netýka iba svadobných šiat. Existuje niekoľko štýlov čipkovaných šiat, ktoré sa dajú nosiť na deň, do mesta, na dovolenku, ale aj na formélnu spoločensu udalosť. Či už sa snažíte o sofistikovaný vzhľad alebo chcete vyzerať elegantne, krajkové šaty uspokoja každú z týchto požiadaviek.

Kažá žena by určite mala mať aspoň jeden kúsok z tohto štýlu šiat.

 

Krátke ružové krajkové šaty s trištvrťovým rukávom

 

6. Kvetované šaty 

Zahrňte svoju ženskosť elegantnými kvetovanými šatami. Kvetované šaty sú absolútnou nevyhnutnosťou na horúce letné mesiace. Vyzerajú fantasticky na dovolenkových fotkách, ale aj na letnej záhradnej svadbe ako družička, oslave, krstinách či inej špeciélnej letnej udalosti. Sú fantastické ako aj šaty pre družičky, alebo ako šaty na svadbu ako hosť.

Tieto zábavné a koketné šaty sú tiež celkom pohodlné, pretože zvyčajne sú vyrobéné z jemných ľahkých materiálov a univerzálnych strihov.

 

 

7. Malé čierne šaty

V neposlednom rade sú tu slávne, dobre známe malé čierne šaty, alebo krátke jednoduché čierne šaty preslávene Coco Channel, keď ich prvý krát vytlačila na prednej strane časopisu Vogue v roku 1926. 

Tieto nadčasové a všestranné šaty sa hodia takmer na všetky príležitosti. Zároveň sa dobre hodia k akýmkoľvek doplnkom, či akému koľvek štýlu topánok. Ak niekedy neviete, čo si obliecť, tieto spoľahlivé šaty nikdy nesklamú!

 

Malé čierne šaty s doplnkami hnedé kabelka, lodicky a bižutéria

 

Ktorý z týchto štýlov je váš jobľubený? Vynechali sme niečo, čo by v tomto zozname štýlov šiat nemalo chýbať? Zdieľajte svoj názor na našom facebookovom alebo instagramovom kanále. Budeme sa tešiť. 

Zatiaľ, ak sme vás inšpirovali, prezrite si čo máme u nás nové. Možno práve dnes nájdete šaty v vášom boľúbený štýle, ktorý vám chýbajú vo vašom šatníku. 

Ak máte akékoľvek otázky, kontaktujte nás na info@moodymoda.sk. Radi vám pomôžeme.

 

Viac príspevkov

Prihláste sa na odbe MOODY Moda noviniek a ponúk spoločenských šiat

Prihláste sa na odber MOODY Moda newslettra a získajte 10% zľavový kód.

Prihláste sa na odber našich noviniek a exkluzívnych ponúk. Využite Vašu zľavu online alebo v našom salóne na Slovenskej 24, Prešov. Tešíme sa na Vás!